Oportuniștii

de Dana Chera
oportunistii

Cazul Lasconi n-are legatură cu Lasconi. Nu mă interesează reglarea de conturi din partidul dânsei. Nici ce mandat SIGUR va caștiga, probabil, în altă barcă!

Cazul Lasconi e generat de politică, dar deschide alte cutii. De exemplu, cutia cu noi, cei care n-avem umbrele de protecție: partid, servicii, moguli, rețele de tot felul. Adică proptele ale căror interese le purtăm mai mascat sau mai la vedere.

E despre noi! Cei pentru care NIȘTE OPORTUNIȘTI fabrică, de o vreme, tone de lipici pentru o ETICHETARE fără drept de apel: sigur ești ANTI-ceva!

Vorbiți? Nasol!
Dacă nu e în trend opinia, mai gândiți-vă!
Spuneți ce credeți!? Ce credeți… nu e voie!
Păi, libertatea?!
Dați-o dracu de libertate! Nu ne împiedicăm acu’ de ea!
Acum e… valul. E… trendul. Interesul!
Păi, credința, convingerea, opțiunea? S-a terminat cu ele! Stau înghesuite în spatele unei etichete împuțite. Lipiciul vâscos făcut de oportuniștii de tot felul e ceva greu de dus.

Ce nu știu acesti OPORTUNIȘTI e că reacțiile lor, unele de o prostie rară, îl fac pe omul fără de umbrele dintr-un oponent decent, calm, sincer în convingeri… un individ înrăit. Din cauza violenței cu care îi sunt călcate în picioare opiniile și i se lipesc etichete. Adică îl radicalizează structural. Îi întunecă mintea. Pentru că OPORTUNIȘTII vor să-i spună răcnind, printre alte imbecilități, că reperele în care el s-a născut SUNT DE RAHAT!

ORI RENUNȚĂ LA ELE, ORI TACE.
ORI ÎNGHITE ETICHETE ABSURDE.

Eu gândesc așa: suntem vietăți cu supraviețuirea în ADN. La un moment dat, lipiciul ăsta își va pierde puterea. Organismul găsește anticorpi . „Pro VIATA”

Problema e să nu lupți pentru viața ta cu mintea întunecată și înrăită! Pentru că asta e de necontrolat!

Asta nu înteleg OPORTUNIȘTII!
Și mie de asta mi-e frică!

Ați putea citi, de asemenea