Iohannis bagă în grevă România educată

de Dana Chera
Iohannis bagă în grevă România educată

FAPT: un profesor debutant are azi, când scriu, un salariu de 2 500 RON. Azi, kilogramul de cireșe este 65 RON. Un calcul de alfabetizat arată că un profesor debutant își poate cumpăra cu tot salariul său lunar cam 8 lădițe de cireșe.

Adică statul consideră că atât face un profesor debutant azi. Cu salariu mediu din învățământ, care a crescut, potrivit analiștilor, cu 178% în zece ani, dar a rămas încă sub salariul mediu din economie, se pot cumpăra azi vreo 15 lădițe de cireșe.

Comparația cu cireșele este relevantă. Pentru că ăsta e adevărul dureros: mulți dintre dascăli nici nu se gândesc să-și facă vreun moft de primăvară. Nu-și permit nimic din ce le-ar plăcea sau le-ar aduce bucurie.

Și atunci întreb: cum pot niște oameni amărâți să transmită poftă de viață și de cultură unor copii? Cum pot, dle președinte? Am o curiozitate: dvs ați mâncat anul ăsta cireșe? Și, dacă da, nu vi s-a aplecat?! Cum puteți mânca și dormi liniștit știind că viitorul țării e în mâinile unor oameni care nu mai cred nici în ziua de mâine?

Ați putea citi, de asemenea