ATAC LA MILA FALSĂ

de Dana Chera
ATAC LA MILA FALSA

Schumacher. 52 de ani. Unul dintre cei mai mari piloti de Formula 1. De 7 ori campion mondial. Netflix. Face un film pe care il anunta tare. Despre Schumacher. De 8 ani, fostul pilot este in stare grava, dupa un accident la ski. 6 luni a stat in coma indusa. Acum, Michael Schumacher e acasa, cu ai lui. Cum arata!?

ASTA ar fi fost de asteptat sa prezinte filmul dedicat sportivului. Ei bine, producatorii au demonstrat ca se poate face film documentar, televiziune, in fapt, si fara sange si imagini care ar fi potolit, pentru moment, setea de mila falsa a publicului. Dar care, evident, ar fi intrat nedemn in hainele triste ale unui om bolnav si ale unei familii clar marcate de tragedia din Alpii francezi. Ce vreau sa remarc e decenta cu care sotia lui Michael Schumacher a vorbit despre barbatul ei. Si linistea din ochii inlacrimati ai copiilor sportivului, liniste-ca un zid in fata indiscretiei mlastinoase care ne-a ingrosat sangele.

Filmul acesta a fost un bat in ochii celor care vor sa se uite cu orice pret pe gaura cheii. Dupa vizionare, sigur si -au zis: asa si? …el cum arata? Ne-au tras teapa astia! …

Exista o limita in toate si ea tine, in primul rand, de dorinta noastra, a fiecaruia dintre noi, de a ne proteja ce ne e drag.

Am vazut un titlu: de ce nu l-a aratat Corina pe Michael publicului?

Indraznesc sa raspund: pentru ca il iubeste si pentru ca il respecta! Si pentru ca si el a facut si ar fi facut la fel! E atat de simplu!

Ați putea citi, de asemenea