Mărmureanu știe!

de Dana Chera

Sursa foto: G4Media.roSursa foto: G4Media.ro

După fiecare tragedie care zguduie pământul, aici sau pe aici, se încinge telefonul profesorului Mărmureanu. Vrem să aflăm că țara rămâne în picioare. Că e îngrozitor la alții, dar că Vrancea va sta potolită. Și profesorul confirmă cu tact așteptările noastre. Eu mă întreb: oare dacă ar fi să se arate o catastrofă, ne-ar spune? Și dacă ne-ar spune, ce-am face? Noi, cei care mergem pe picioare, am avea o mică ieșire. La adăpost de ce ar putea să ne cadă în cap și rugându-ne să nu ne înghită pământul. Dar oamenii care sunt în spitale? Oamenii care nu pot alerga spre salvare… presupunând că ar fi una… ce ar face? Adică zecile de mii de oameni înternați în spitalele din România ce ar face?

Mărmureanu știe

Sursa foto: libertatea.ro

O analiză a Libertatea spune că două dintre spitalele strategice din capitală ar fi grav avariate în situația unui cutremur mare. Spitale care preiau, în general, cazurile care nu pot fi urmărite în alte centre. Si atunci, știind DOAR ASTA, ce sentiment ne încearcă? Vă spun ce cred: din păcate, ne-am asprit simțurile atât de tare pentru a face față lumii ăsteia încât… aproape că nu ne pasă de adevărurile zguduitoare. Profesorul Mărmureanu știe! Știe ce ține de fizica pământului. Și își alege cuvintele cu atenție. Experiența sa, ca de-altfel a tuturor oamenilor care au studiat toată viața lor, nu schimbă metehnele de Dâmbovița când vine vorba de bani. Dacă ies banii, ducă-se pereți, grinzi, fundații și reguli. Consolidări. Protecție. Dă-l în mă-sa de cutremur!

Și-atunci întreb din nou: dacă într-o zi, ferească Dumnezeu, Mărmureanu spune: VINE!, PE CE PUNEM MĂNA?

Eu zic că domnii care dau autorizații de tot felul și lasă români fără de apărare la mila tonelor de beton să uite „în buclă” la imaginile cu copiii scoși albi de moloz si ger de sub dărâmături, în Turcia. Morți. Și să se uite până le fac ochii în cap ca seismograful lui Mărmureanu! La un cutremur de 7, 8!

Am ajuns să spun, să mă ierte dl. profesor, că nu ne ajută cu nimic că Mărmureanu știe!

 

Ați putea citi, de asemenea