Dlui ministru Rafila, cu gripă!

de Dana Chera

Stimate dle ministru, știu că treburile zilnice sunt sufocante. Ministerul pe care aproape că l-ați dorit vă ia toată energia. Nu mai aveți timp de nimic. Săriți dintr-o ședință în alta, dintr-o declarație în alta, ușor nervos că nu vă faceți înțeles.

Am o idee. E ieftină. E simplă. Nu impune studii, analize. Nici infrastructură. Nici angajări noi la minister. Nici vreun contract. Nici vreun paraîndărăt.

Într-o zi în care întârzie secretara cu cafeaua, ieșiți, dle ministru, singur la o plimbare. Luați-o, în plină alertă de gripă, la pas, prin lumea departe de girofar. O să vedeți oameni cu mască și fără, alergând amețiți dintr-o farmacie în alta, în cautarea medicamentelor care le-ar putea salva viața. Le găsesc greu și dau pe ele banii de mâncare și facturi la curent. Nu pe cei de vacanțe sau mofturi de suflete cinstite. O să vedeți oameni care se opresc buimaci pe stradă să descifreze prospectele în limbi de tot felul ale testelor de gripă recomandate de dvs întru prevenție. Cum, dle ministru, să dea un român 50 de lei pe un test de gripă și covid, fără prospect în limba română? Test pe care l-ar putea rata cu o simplă manevră greșită. Păi, dă, dle ministru. Că nu se găsesc teste de gripă. Și românul care nu știe limbi străine și care nu și-a lipit arogant titlul de doctor, ca unii colegi de-ai dvs, se ghidează după desene! Și mai dă, dle ministru, pentru că se încăpățânează să trăiască. UMILIT ȘI FURAT.

Doar 20 de minute v-ar lua, dle ministru, pentru a afla aceste realități. (Farmaciile sunt și câte 4 pe-o străduță!) Și v-ați întoarce la minister cu aerul unui om care ȘTIE, NU POATE MINȚI și e dornic să redea românior demnitatea și siguranța. Sănătatea! IEȘIȚI LA PLIMBARE! Mișcarea dvs e dramatic necesară!

Intr-o țară plină de doctori, omul de rând nu are decât o șansă: să stea în colțul umilinței și să implore

Ați putea citi, de asemenea