Nu mai merge!!

de Dana Chera
nu-mai-merge
Radio Romănia Actualități anunță la știri: 80 la sută din industria farmaceutică a SUA e în China!!!!!
Informația m-a dezarmat și revoltat în același timp. Cum, Doamne iartă-mă, să-ți dai mâinile vecinului că la el săpunul e mai ieftin??? CUM?? Pentru un profit mai mare, evident! Deci dacă state precum colosul american își dau vânt pe scări în caz de criză, întrebarea mea este ce face o țară ca a noastră: mică, fără influență și furată de când s-a născut democratică?
Pandemia asta ori schimbă lucrurile, ori murim cu toții, și nu de coronavirus. Sunt momente în care banii nu te mai ajută la nimic. Iți face bine independența  în cât mai multe domenii. Îti e bine să poți face pâine la tine în casă, cu faina și drojdia ta. Să nu stai la poartă cu banii fluturând( presupunând că-i ai!) așteptând mașina cu pâine sau pe domnu’ Tzu să deschidă magazinul. În crize majore se vede cât de mult le-a păsat de noi celor care au fost la putere. Și cåt de ușor suntem de aiurit în campanii. Acum vezi dacă ai pe ce pune mâna. Dacă ai ceva al tău! Dacă ai resurese să încropești antidotul la criză! Il auzeam pe dr. Arafat spunându-le parlamentarilor că a negocia să cumperi una alta în criză e foarte greu. Adică  statul român dă cât i se cere la o adică să nu-i moară cetățenii. Corect. Oricare am face la fel. Doar că dl. Arafat știe bine pe la câte uși bat specialiștii, pe timp de pace!, să spună cum ar trebui să arate sistemul medical din Romănia. Și nu-i bagă nimeni în seamă. Cine votează pe unul care urlă ca vrea epidemiologi, că-s prea puțini. Cine gândește deciziile ca un vizionar? Cine naiba să aibă timp de planuri de la care să nu se abată?
E, toate astea, care acum se adună a decont!, trebuie schimbate! Nu există altă soluție. Nimeni nu mai poate guverna pentru azi, când viitorul dă de pereți cu noi! Și dă!
Guvernele să lase populismele și deciziile de tip „debara” și să ia înapoi de pe unde e împrăștiată industria strategică. Patronii să o lase mai moale cu profitul cu orice chip. Să accepte salarii mai mari pentru oamenii din țara sub steagul căreia își vând produsele. Noi să ținem de ce-i al României și să ne revoltăm pentru viitorul copiilor noștri, nu pentru confortul șmenarilor care n-au mișcat un deget întru binele nației! Noi toți să ținem ochii deschiși când șmecherii ne cântă melodia : merge și așa! Nu merge! Nu mai merge! Din crize, națiunile ies mai întărite sau nu mai ies deloc!

Ați putea citi, de asemenea