SPRITU’ BATE CONSPIRATIA

de Dana Chera
SPRITU’ BATE CONSPIRATIA

Exercitiul de a-mi da peste degete cand imi vine sa scriu despre oamenii care gandesc pe dos de cum gandesc eu e constant. E greu, dar e lupta mea! Incerc, si asta fac si acum, sa inteleg resorturile din spatele actiunilor, vorbelor, ideilor.

Si intreb: ce-l  mana pe un om sa se vaccineze, daca el crede cu toata fiinta lui ca serul anti Covid aduce prapadul. Ce-l  poate face pe  un om care-i injura pe cei care „merg ca oile spre moartea iscata de conspiratii” sa fie el insusi, la un moment dat, parte din gloata? Ce argument de pe lumea asta te poate razgandi? Cine sa aiba atata forta sa-ti schimbe fundamental conceptiile vechi, iata, de un an si mai bine?

Ma uit la guvern cum isi da cu stangul in dreptul sa comunice clar chestiuni care sunt greu de digerat pana si de oamenii care au studiat medicina. Cauta mereu comunicatori, strategii, idei de clipuri. Vad cum avalansa lui NU VREAU! matura firimitura de buna intentie a statului.

Si aflu ca oameni care radeau de mine ca m-am insirat la coada vaccinarii… s-au vaccinat. Brusc!

Nu cred ca discursul medicului din Las Fierbinti, una dintre cele mai bune productii de televiziune din cate a vazut micul ecarn in Romania, i-a motivat. Nu cred. Dar ce, dragii mei? Ce sa-ti distruga frica de a nu mai putea face copii, de a fi cipat, de a muri tulbure la cap? Ce sa-ti spulbere neincrederea aproape obsesiva?

Si m-am tot uitat in stanga si-n dreapta. Si am ascultat. Si mi-am citit mesajele de la protestatarii anti vaccin. Si am vazut ca, dorind sa mananc o prajitura in cofetarie, vanzatoarea mi-a cerut certificatul de vaccinare. Aha! Deci daca nu-l aveam, puteam cumpara prajituri, dar nu puteam manca in cofetarie!

Asta sa fie?! Merg mai departe si, desigur, exagerez: adica frica de cipare, de moarte, de conspiratii s-a intins  umila, zambind fortat, la picioarele spritului! Din pacate!

Cand o sa avem puterea de a confrunta nenorocitul asta de adevar in fata, viata noastra n-o sa mai aiba nevoie de ambalaje atat de colorate. Vorba: „ne iese si noua ceva?“ o sa darame intr-o zi, aproape, tot ce au sangerat sa ridice ai nostri din morminte.

Ca „brusc” m-am gandit: ce naiba facem daca vine un razboi?

Pe care dintre noi il vindem primul?

Ați putea citi, de asemenea

%d blogeri au apreciat: