Ocultul si… oculta

de Dana Chera
Ocultul si...oculta

De 30 de ani, ocultii stau, cateva luni pe an, intr-un bloc fandosit, pe cheiul Dambovitei. Vin la ei, in fiecare dimineata, soferii. Pe rand. Sa-i duca la… putere. Miroase in fata blocului a chifle calde frantuzesti. Niciodata n -am stiut ce cara soferii in gentile de pilele vintage. Invidia mea imi spune ca, sigur- sigur, acolo sunt icre negre si unt fin. Oculta…n o mai recunosti. Are niste buze! Si niste solduri! Acum 30 de ani, se fataia cu geanta de tinut pe brat si pantofi de crocodil. Acum, umbla in trening si papuci cu funda groasa. Ocultul s-a ingrasat. Dar tine la haine si la accesorii. Are multe ceasuri scumpe, pe care nu i le-a dosit modestia. Dimpotriva, le afiseaza cu mandrie, ridicandu-si manseta mereu prea lunga a camasilor. Ocultul si oculta au prieteni peste tot. Au rude peste tot. Au case peste tot. Au conturi peste tot. Dar, peste toate, au tara la degetul mic. Au dat resursele. Pe toate. Si -au dat increderea oamenilor in stat. Nu stiu cui mama lor au dat-o! Cand ii intrebi lucruri serioase, ridica ochii la cer. Acolo, se presupune, sunt „serviciile” si „bogatii lumii”. „Altii au vrut sa fim saraci, altii dau comenzi, altii ne-au furat, nu ne-au lasat, ca noi am vrut!”. Nu va suna cunoscut?

Insist: cum de ei, ocultii de Dambovita, sunt bogati intr-o tara pradata? E, lasa asa!?

Acum, de cand cu Covidul, ocultii strecoara in sanul natiei cu plamanii storsi sarpele ocultei mondiale. Un fel de ruda a lor de la oras. Sa aiba creierul romanului ce toca si sa se mai uite lumea si peste gard. Ca doar nu s-o uita atenta la spitale si arsii de la ATI. Nu stiu cum se face, dar tehnica functioneaza. Si, in loc sa-l iei pe ocult de gat si pe oculta de ciuf, ca-i vezi cum iti rad in nas, si sa-i intrebi: ce facurati, ba, cu vietile noastre???… te certi cu oculta mondiala, cu Gates, cu Merkel, cu Soros si cu tot neamul lor.

Si iti aduci aminte, uite-asa!, de lupta pentru libertate. Aia pentru care l-ai desconsiderat pe Coposu si i-ai votat pe tortionarii sai.

Si in vreme ce noi ne injuram unii pe altii, semn ca ne pasa de principii, tara, sanatate, copii, ocultul si oculta si-au mai tras un doctorat in CV. Sa nu- i prinda noua ordine mondiala nepregatiti. Adica sa ramana la putere! Cum cu ce voturi? Cu voturile noastre!

Ați putea citi, de asemenea