Unde e MILA?

de Dana Chera
Unde e MILA?

Tragedia de la Alba, acolo unde un tată și-a omorât copilul, cu poliția la ușă, și cazul de la Craiova, unde o femeie a fost arsă de un aparat RMN, în timpul unei investigații pe care o făcea la o clinică privată, intâmplări complet diferite ca gravitate și consecințe, trag un uriaș semnal de alarmă.

În România, NICIUN comunicat sau comunicator nu e în stare să transmită SINCERITATEA PĂRERII DE RĂU PENTRU CELE ÎNTÂMPLATE.

E normal! PENTRU CĂ EA NU EXISTĂ!

În primul caz, poliția înșiră proceduri care s-o scoată în fața celor care o acuză de incompetență, în cel de-al doilea, clinica… dă de înteles că nu e treaba ei rateul unui aparat din dotare și că… e pe undeva un buton de panică.

În ambele situații, niște eviscerați de omenie flutură hârtii și pași, ușor deranjați că trebuie să dea explicații.

Nu știu ce așteptări aveți voi; dar eu vreau să văd RESPECT PENTRU DRAMA CELUI CARE A AVUT NEȘANSA UNEI SUFERINȚE SAU A UNEI MORȚI CRUDE.

Stufoșenia explicațiilor are doar rolul de a împărți vina. Mai la stânga, mai la dreapta! Dar FAPTELE S-AU ÎNTÂMPLAT! ȘI ELE SE VOR ÎNTÂMPLA DUPĂ ACELAȘI ȘABLON, în lipsa unei empatii instituționale! Că nu îndrăznesc să spun educație.
Dacă legislația nu le e mănușă și școala e oricum pe repede înainte, sigur mila i-ar fi impuns pe polițiști să riște consecințe că au spart ușa morții. Și tot mila i-ar fi făcut pe cei de la clinică s-o liniștească pe doamna arsă de aparatul lor. Să o ajute să se recupereze. Să o țină în brațe, dacă asta dorea femeia.

Răceala asta națională o să ne înghețe pe toți, pe rând, și, dacă din întâmplare ne vom lovi pe stradă unii de alții, ne vom sparge bucăți.

PS.
Un pui de elefant a fost luat de curenți în timp ce traversa un râu. Mama sa a încercat să-l salveze dar l-a scăpat. Fără fișa postului, fără presă, fără un premiu la capătul drumului, turma s-a organizat să intervină. După manevre impresionante, elefanții au scos puiul din mijlocul râului. Teafăr!

Atât!

Ați putea citi, de asemenea